U bevindt zich hier: Home > Over Intact > Hoe is Intact georganiseerd?

Hoe is Intact georganiseerd?

Intact is een zelfstandig onderdeel van de Tactus Verslavingszorg, een grote verslavingszorginstelling die actief is in, voornamelijk, Flevoland, Overijssel en Noordoost Gelderland. Intact wil echter ook buiten dit gebied actief zijn en heeft inmiddels ook een groep in, bijvoorbeeld, Groningen.

De organisatie wordt geleid vanuit het Hoofdkantoor in Deventer. Van hieruit vindt de coördinatie van de scholing- en vormingsprogramma's plaats, alsmede de methodische ontwikkeling en ondersteuning van de groepen. Ook de PR is, voor een deel, centraal georganiseerd.

Iedere groep kiest een eigen bestuur. Deze verkiezing is steeds voor een periode van drie jaar, met een maximum van zes jaar. De groepsleider is voorzitter van het groepsbestuur en, in de regel, ook de leider van het wekelijkse groepsgesprek. De groepsleider moet deelnemen aan de groepsleidertraining om zich te kwalificeren voor de taak. De groepsleider is degene die verantwoordelijk is voor de communicatie met het Hoofdkantoor.

Intact is als enige Nederlandse zelfhulporganisatie lid van EMNA, de Europese koepelorganisatie van onafhankelijke zelfhulporganisaties voor verslaafden. EMNA is vooral een lobbyorganisatie die probeert invloed uit te oefenen op het Europese beleid met betrekking tot alcohol- en drugspreventie en verslavingszorg. Daarnaast ontstaan binnen EMNA regelmatig Europese initiatieven op het gebied van verslavingszorg en preventie.