»

Activiteiten in de vrije tijd

Intact herstel en zelfhulp is meer dan de groepsavond alleen zeggen we altijd. Dat resulteert naast de seminars en bijeenkomsten die we organiseren ook nog in een aantal andere activiteiten die we ontplooien. Vaak zijn dat activiteiten die de groepen op lokaal niveau organiseren, zoals de gezamenlijke etentjes, de wandelingen, de culturele activiteiten en de sportactiviteiten. Soms zijn het echter ook activiteiten die centraal gecoördineerd worden.   

Loopgroep Enschede:

In verband met wintertijd is de groep tijdelijk niet actief. We laten je via de site weten wanneer er in het voorjaar weer wordt gestart.

Intactiviteiten locatie Houtwal te Zutphen
Bij de inloop van de Houtwal in Zutphen willen we iedere woensdagavond een activiteit organiseren voor mensen in herstel. Voor de komende maanden staat het programma al vast en kun je je opgeven. De Hout cuisine kost  €2,50 de andere activiteiten zijn kosteloos.

Kijk hier voor de activiteiten voor oktober en hier voor november/ december 2015.

Intactiviteiten Apeldoorn:

In Apeldoorn willen we iedere dinsdagavond een activiteit organiseren voor mensen in herstel. We beginnen om de week op de dinsdagavond (in de even weken), met een door onszelf gekookte maaltijd, gevolgd door een leuke activiteit. Iedere deelnemer dient op deze dag vrij te zijn van gebruik (dokters voorgeschreven medicatie uitgesloten).Het is de bedoeling dat de activiteiten worden bedacht door de deelnemers, dus voel je vrij om een idee in te brengen!!
Voor de komende maanden staat het programma al vast en kun je je opgeven. De maaltijd kost  € 2.50, de andere activiteiten zijn kosteloos. Wil je mee eten geef je dan van tevoren op, zodat we goed kunnen inkopen: (d.doorn@tactus.nl).

Dinsdag 8 december: Herstelverhaal- Op deze avond komt Jeroen M. zijn herstelverhaal vertellen. Jeroen is verlaafde in herstel en is vrijwilliger/ervaringswerker bij Omnizorg in Apeldoorn en loopt daar ook stage. Jeroen is in september van dit jaar namelijk begonnen met de opleiding Ervaringsdeskundige (LEON) in Deventer.We kunnen van tevoren samen eten en dan ben je vanaf 17.30 uur welkom. Het eten kost € 2,50 en de activiteit is gratis (19-21uur).

Dinsdag 22 december: Levenskunst (=het goede leven)- Op deze avond zal Cisca Terlouw met ons een verhaal lezen waarover we vervolgens van gedachten kunnen wisselen.We kunnen van tevoren samen eten en dan ben je vanaf 17.30 uur welkom. Het eten kost € 2,50 en de activiteit is gratis (19-21uur).

Dinsdag 5 januari: spel “Een steekje los” - Op deze avond spelen we het spel “Een steekje los”. Op deze avond zal Rick ook zijn uitbreiding voor dit spel laten zien namelijk de Goktafel.We kunnen van tevoren samen eten en dan ben je vanaf 17.30 uur welkom. Het eten kost € 2,50 en de activiteit is gratis (19-21uur).

Dinsdag 19 januari: Herstelverhaal- Op deze avond komt  iemand in herstel zijn/haar herstelverhaal vertellen. e kunnen van tevoren samen eten en dan ben je vanaf 17.30 uur welkom. Het eten kost € 2,50 en de activiteit is gratis (19-21uur).

Op de donderdagmiddag van 14-16uur zullen aan de Mariannelaan om de week workshops Mindfulness en cursus Schrijfzin georganiseerd worden. Op 3 december beginnen we met een kennismaking met Mindfulness. De week daarna, op dinsdag 10 december, zal de eerste bijeenkomst Schrijfzin zijn. Bij Mindfulness proberen we de deelnemers handvaten te geven om meer rust en evenwicht te kunnen vinden, om de automatische piloot te doorbreken en onze kracht in het hier en nu te vinden. Bij schrijfzin krijgen de deelnemers begeleiding om over leuke en boeiende ervaringen uit hun leven te schrijven. De deelnemers lezen dan hun verhaal voor en krijgen positieve reacties op hun teksten van de andere deelnemers.

Het volgende programma zal eind januari weer aangevuld worden.

Theater Atelier Apeldoorn:

Soms zit het mee, soms zit het tegen… Soms zijn de tegenslagen dusdanig dat je in een situatie belandt waar je bepaald niet blij van wordt: werkloosheid, schulden, eenzaamheid, problemen met je dagbesteding, conflictsituaties, dakloosheid, verslaving….

Je wilt wel anders maar hoe pak je in hemelsnaam de draad weer op? Hoe ontdek je waar jouw kracht ligt en wat jouw talenten zijn? Hoe gebruik je jouw mogelijkheden om de oorzaak te worden van een positieve verandering?

Kilik hier voor meer informatie en kom eens kijken!


De locatie(s) worden nog bekend gemaakt op deze website.