U bevindt zich hier: Home > Over Intact > Hoe is Intact georganiseerd?

Hoe is Intact georganiseerd?

Intact Herstel en Zelfhulp is een zelfstandig onderdeel van de Tactus Verslavingszorg, een grote verslavingszorginstelling actief in Flevoland, Overijssel en Noordoost Gelderland.

Intact Herstel en Zelfhulp is landelijk actief en biedt 24/7 hulp aan mensen met een verslaving en naasten van mensen met een verslaving.

Intact Herstel en Zelfhulp werk mee aan landelijke ontwikkelingen rond lotgenotenondersteuning, zelfhulp, ervaringsdeskundigheid en herstel.

Intact Herstel en Zelfhulp is als enige Nederlandse zelfhulporganisatie lid van EMNA, de Europese koepelorganisatie van onafhankelijke zelfhulporganisaties voor verslaafden. EMNA is een organisatie die probeert invloed uit te oefenen op het Europese beleid met betrekking tot alcohol- en drugspreventie en verslavingszorg. Daarnaast ontstaan binnen EMNA regelmatig Europese initiatieven op het gebied van verslavingszorg en preventie.

De coördinator Intact Herstel en Zelfhulp is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van scholing- en vormingsprogramma's, de ontwikkeling en ondersteuning van de zelfhulpgroepen en het herstelaanbod. De uitvoering van dit aanbod wordt ondersteund door Tactus.

Intact Zelfhulp groepen
Iedere groep kiest twee eigen groepsleiders die de groep vertegenwoordigen in het centrale Intact overleg. Lees hier meer.

Wil je gewoon eens een gesprek met een ervaringsdeskundige over je herstel? Of ondersteuning bij een activiteit? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.