U bevindt zich hier: Home > Scholing/Cursus > Herstelcursussen

Herstelcursussen

Begin maken met herstel
In deze cursus maak je kennis met het begrip herstel. Wat betekent in herstel zijn en hoe doe je dat. Verschillende gastsprekers in herstel komen vertellen wat hen scherp houdt om in herstel te blijven. 
Herstel is niet hetzelfde als genezen en komt meer overeen met revalidatie, grip krijgen op je kwetsbaarheden en zoeken naar je mogelijkheden en talenten zodat je weer een zinvol bestaan kunt leven.! De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van elk twee uur. De bijeenkomsten kennen de volgende thema's: kennismaking, steun bij herstel, valkuilen, rol van begeleiders bij herstel en evaluatie.

Wil je de cursus volgen, meld je dan aan via deze link. Als er voldoende deelnemers zijn, nemen we contact met je op om door te geven wanneer de cursus gegeven wordt.

Herstellen doe je zelf
In deze cursus leer hoe je zelf je in je kracht kunt staan en jezelf kunt helpen. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen. Je leert ontdekken waar je je kracht uit kunt halen. De cursus draagt bij aan hoop en (zelf)vertrouwen. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten. Centraal staan de levensgebieden wonen, werken, contacten met anderen en leren. Op elk van deze gebieden probeer je vast te stellen hoe tevreden je bent, wat je wensen zijn en hoe je van deze wensen werkelijkheid kan maken. 

Wil je de cursus volgen, meld je dan aan via deze link. Als er voldoende deelnemers zijn, nemen we contact met je op om door te geven wanneer de cursus gegeven wordt.

Herstellen doe je zelf wordt inmiddels in het hele land aangeboden.

Werken met eigen ervaring
Deze cursus ondersteunt in je eerste stappen van het ontwikkelen van je ervaringskennis naar ervaringsdeskundigheid. Het is vooral een oriënterende cursus voor mensen die op zoek zijn naar wegen om hun eigen ervaringen, als cliënt van de verslavingszorg, in te zetten om anderen te ondersteunen als vrijwilliger. De cursus kan ook een eerste stap zijn in de ontwikkeling van jezelf richting vrijwilligerswerk/betaald werk als ervaringsdeskundige. De cursus bestaat in totaal uit twaalf bijeenkomsten van elk drie uur. De cursus wordt gegeven door ervaringswerkers/herstelcoaches, die getraind zijn in het geven van deze cursus. Voor deze cursus geldt een eigen bijdrage.

Wil je de cursus volgen, meld je dan aan via deze link. Als er voldoende deelnemers zijn, nemen we contact met je op om door te geven wanneer de cursus gegeven wordt.